top of page
Maria Girona. Obres de la Col·lecció Bassat
Maria Girona. Obres de la Col·lecció Bassat

dv., 16 de juny

|

Sant Andreu de Llavaneres

Maria Girona. Obres de la Col·lecció Bassat

Exposició de 21 obres de la Col·lecció Bassat de l'artista Maria Girona i Benet (Barcelona, 1923-2015), al Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres.

Hora i ubicació

16 de juny del 2023, 19:30

Sant Andreu de Llavaneres, Carretera Sant Vicenç de Montalt, 14, 08392 Sant Andreu de Llavaneres, Barcelona, Espanya

Sobre l'esdeveniment

El Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres inaugura el 16 de juny Maria Girona. Obres de la Col·lecció Bassat, comissariada per Núria Poch. Aquest any 2023, el Museu Arxiu commemora el centenari del naixement de Maria Girona (Barcelona, 1923–2015). 

En paraules de l’artista “La meva pintura és molt emotiva, però tot i la senzillesa aparent és força complicada. Cerco una simplicitat de forma que tingui una clara riquesa emocional”. Maria Girona es va mantenir fidel als seus principis artístics amb una figuració molt personal, d’arrel noucentista, per bé que sempre atenta a les aportacions de les avantguardes, com evidencia la sèrie de collages de gran interès plàstic que va desenvolupar durant la dècada dels setanta.

Compromesa amb l’ofici mateix de pintar, troba l’art a tot arreu. La seva és una pintura sensible, que cerca l’essència, no de les coses, sinó d’una certa relació d’un mateix amb les coses. Com deia ella mateixa, cerca un simplicitat de forma que tingui una clara riquesa emocional.

Horaris:

Dimecres, dijous i divendres, de 17 a 20h 

Dissabtes, d'11 a 14 i de 17 a 20h 

Diumenges i festius, d'11 a 14h

Avís: Durant el mes d'agost i els dies 30 de novembre, Sant Andreu; 6, 24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1 i 6 de gener, el Museu romandrà tancat. També restarà tancat el 24 de juny, dia de Sant Joan.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page