top of page
Quina humanitat? La figura humana després de la guerra (1940-1966)
Quina humanitat? La figura humana després de la guerra (1940-1966)

dj., 26 d’oct.

|

Barcelona

Quina humanitat? La figura humana després de la guerra (1940-1966)

El Museu Nacional d'Art de Catalunya reuneix prop d'un centenar d'obres d'artistes catalans, espanyols i internacionals influïdes pels esdeveniments polítics i socials desencadenats per la Segona Guerra Mundial i la Guerra Civil Espanyola.

Hora i ubicació

26 d’oct. de 2023, 19:00 – 11 de febr. de 2024, 21:00

Barcelona, Palau Nacional, Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona, Espanya

Sobre l'esdeveniment

El Museu Nacional d'Art de Catalunya presenta aquesta ambiciosa exposició que  reuneix prop d’un centenar d’obres d’artistes catalans, espanyols i internacionals de primera línia que, entre 1940 i mitjan anys seixanta, aborden la qüestió de la figura i de la condició humana enfrontada a la incertesa, les mutacions, els fracassos i les esperances provocades per la Segona Guerra Mundial i el seu pròleg, la Guerra Civil espanyola.

'Quina humanitat?' posa en relació obres molt diverses per generar paral·lelismes i contrastos entre artistes referencials i figures menors o marginals, però de gran valor estètic i comunicatiu. En aquest sentit, presenta propostes estètiques que serveixen de testimoni d’una època i que tenen un potencial d’impacte comunicatiu en l’espectador actual.

Alguns dels artistes dels quals es pot veure obra a l’exposició són Joan Miró, Salvador Dalí, Antoni Tàpies, Mercè Rodoreda, Joan Ponç, Josep Maria Subirachs, Josep Guinovart, Maria Girona, Roberta González, Pablo Picasso, Antonio Saura, Manolo Millares, Jorge de Oteiza, Oswaldo Guayasamín, Maria Helena Vieira da Silva, Zoran Music, Andrzej Wróblewski, Albert Giacometti, Henry Moore, Francis Bacon, Renato Guttusso, Marino Marini, Germaine Richier i Bernard Buffet, entre d’altres.

Horari d'hivern: d’octubre a abril, de dimarts a dissabte, de 10 a 18 h; diumenges i festius, de 10 a 15 h.

Horari d'estiu: de maig a setembre, de dimarts a dissabte, de 10 a 20 h; diumenges i festius, de 10 a 15 h.

Dilluns tancat, tret dels festius.

Tancament anual: 1 de gener, 1 de maig i 25 de desembre.

Entrada general: 12 €. 

Entrada bàsica: 2 € (no admet descomptes ni gratuïtats). 

Entrada gratuïta per a menors de 16 i majors de 65 anys, comprant l'entrada general.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page