top of page
Ràfols Casamada. El passeig del poeta
Ràfols Casamada. El passeig del poeta

ds., 11 de nov.

|

Caldes d'Estrac

Ràfols Casamada. El passeig del poeta

Exposició a la Fundació Palau, on es veurà com pintura i escriptura es desenvolupen en la vida de Ràfols de manera simultània.

Hora i ubicació

11 de nov. de 2023, 12:00 – 11 de febr. de 2024, 14:00

Caldes d'Estrac, Barcelona Barcelona ES, La Riera, 54, 08393 Caldes d'Estrac, Barcelona, España

Sobre l'esdeveniment

L’any 1937, a l’edat de catorze anys i en plena guerra civil, un joveníssim Ràfols Casamada escriu els seus primers poemes i pinta els primers quadres. Des d’aleshores, l’esperit sensible de l’artista procurarà atrapar instants en la pintura i la paraula. Totes dues disciplines entren sovint en una estranya simbiosi: el món poètic de Ràfols és eminentment plàstic. És una poesia que es pot veure, tastar, olorar, i palpar. Com la seva obra pictòrica, respon a una mirada sensible del món on es barregen present i passat, futur i nostàlgia. La paraula, en un gran exercici de síntesi, esdevé un intensificador de la vida, testimoni d’experiències, evocadora de mons.

Malgrat tot, la seva obra literària resta encara en l’oblit i clama per ser recuperada. Amb aquest objectiu, l’exposició vol endinsar-se en el món poètic de Ràfols, desentrellar-ne els seus orígens i fer-lo accessible al gran públic, establir ponts entre la seva obra i la d’altres companys de generació que l’ajudaren, com són Palau i Fabre, Joan Perucho, Castellet, Joan Teixidor, Salvador Espriu, Maria Aurèlia Capmany… Posar, en definitiva, la seva obra literària al lloc que li correspon.

Matins:

De dimarts a diumenge i festius: 10:30h - 14h

Tardes:

De dijous a dissabte: 17h - 19h

Preu: Gratuït

Audiència: Públic general

Tipus d'activitat: Exposició a la Sala Artigues, de la Fundació Palau.

Comparteix l'esdeveniment

bottom of page